Vrijdag 13 april

Vrijdag 13 april

De conferentie zal beginnen met een algemene inleiding in de achtergronden van de Bosnische oorlog. Hierna is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij een diner in de Refter, het universiteitsrestaurant. Op vrijdag zal het programma beginnen om 15:00 en eindigen met een borrel om 21:30. De inloop is in het Cultuurcafé, de locatie van het is Thomas van Aquinostraat 1, zaal 0.35 (begane grond).

Voor meer informatie over de sprekers kunt u op hun naam klikken. Het programma voor de vrijdag zal er als volgt uit komen te zien:

15:00  Inloop met een kop koffie en de mogelijkheid om nog kaarten te kopen

16:00  Opening

16:10  Dion van den Berg zal een algemene inleiding van de Balkanoorlog geven. Hierin zal hij de ontwikkelingen belichten die geleid hebben tot het conflict.

17:15  Skender Hatibovic zal in zijn presentatie vertellen over zijn beleving van de belegering van sarajevo, welke hij als jong kind meegemaakt heeft.

18:00  Tijd om gebruik te maken van het speciaal samengestelde menu in de refter. Tijdens het diner zal André Dekker spreken over de val van de enclave Srebrenica welke hij als Dutchbat militair meegemaakt heeft

19:00  Tijdens de de aanloop en de val van de enclave Srebrenica was journalist Frank Westerman in Srebrenica. Hij zal tijdens zijn presentatie vertellen over de situatie in Srebrenica op dit moment, en hoe de wonden van dit conflict nu nog merkbaar zijn.

20:15  Dirk Mulder is momenteel werkzaam als directeur van herdenkingscentrum kamp Westerbork. Hij zal als laatste spreker van deze dag spreken over herdenken.

Afsluiting  Na afloop van deze eerste conferentiedag is er de mogelijkheid voor een borrel in het Cultuurcafé op de campus met live-muziek van de band Goga