Zaterdag 14 april

Zaterdag 14 april

Op de tweede dag van de conferentie zullen spraakmakende namen rond het conflict spreken. Onder andere vredesactivist en voormalig secretaris van vredesorganisatie IKV Mient Jan Faber, voormalig Dutchbat-tolk Hasan Nuhanovic, Dutchbat-soldaat Dave Maat en schrijver en journalist Frank Westerman hun verhaal doen. Ook Nerma Jelacic, hoofd van het Outreach Programme van het Joegoslavie Tribunaal zal spreken.

‘s Avonds is er de mogelijkheid om aan te schuiven voor een Bosnische maaltijd en een Bosnisch feest. De avond zal plaatsvinden in Café De Deut, Koningstraat 36, Nijmegen.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

09:00  Inloop met een kopje koffie en de mogelijkheid tot het kopen van een kaartje

Opening tweede dag van de conferentie 

09:30  Mient Jan Faber

10:20  Dave Maat zal vertellen over zijn persoonlijke ervaringen als Dutchbat-militair ten tijde van de val van Srebrenica

11:15 Koffie  

11:40  Eise Akker zal de nazorg voor militairen vanuit diverse perspectieven belichten

12:30  Hasan Nuhanovic

13:30  Lunch

14:15  Onder leiding van onder leiding van Bart van Beek van de Nijmeegse Studenten Debatvereniging, zal er een discussie over verschillende onderwerpen plaats gaan vinden. Enkele sprekers zullen plaatsnemen in het discussiepanel.

15:15  Koffie

15:45  Nerma Jelacic zal u vertellen over haar eigen ervaringen Srebrenica en over haar werk bij het Joegoslavië Tribunaal

17:15  Laura Hassler vertelt in haar presentatie over de nazorg voor de slachtoffers

Indien u in het bezit bent van een toegangsticket inclusief diner op zaterdagavond dan kunt u aanschuiven bij de heerlijke maaltijd in Café de Deut (Koningsplein, Nijmegen).

‘s Avonds is er een Balkan-feest in Café de Deut om de conferentie feestelijk mee af te sluiten.