Over de conferentie

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april vindt op de Radboud Universiteit de internationale conferentie “Bosnie…. en de wereld keek toe” plaats. Het onderwerp van de conferentie is de oorlog in het huidige Bosnië-Herzegovina van 1992 tot 1995. Met name de situatie in Sarajevo en Srebrenica zal worden belicht.

In Sarajevo zijn tijdens en na de oorlog ruim 12.000 mensen overleden aan de directe gevolgen van de oorlog. Srebrenica werd door de Verenigde Naties uitgeroepen tot veilig gebied. Dit gebied zou beschermd worden door Nederlandse militairen, opererend onder de vlag van de Verenigde Naties. Desalniettemin heeft hier een genocide plaatsgevonden die aan ruim 8.000 islamitische mannen het leven kostte. Deze oorlogsmisdaden worden wel omschreven als de gruwelijkste sinds de Tweede Wereldoorlog.

Klik hier voor meer informatie over de sprekers en hier voor praktische informatie.

De conferentie wordt georganiseerd door een enthousiaste commissie van Aegee-Nijmegen. De commissie bestaat uit acht personen: Rodee (voorzitter, info@bosnie-conferentie.nl ), Ingrid (contactpersoon pers, pers@bosnie-conferentie.nl, tel. 06 – 16 37 69 88), Marjolein, Dorian, Frederique, Sanne, David & Harm (algemene leden).